پست شده در مقالات و مطالب کاربردی

هدلایت یا لامپ LED خودرو و 4 نکته

عبارت هدلایت در صنایع خودروسازی بیانگر تمامی پکیج چراغ جلو خودرو است نه لامپ آن و به لامپ چراغ جلو خودرو هدلامپ گفته می‌شود. اما به سبب آنکه لامپ‌های LED چراغ های اصلی خودرو به هدلایت در بین راننده‌ها شناخته شده‌اند در این نوشتار از همین نام برای معرفی آن‌ها استفاده می‌کنیم اما آخر آنچه به نام هدلایت در بازار خودروی داخلی (و حتی بازارهای جهانی) معرفی می شود در اصل یک لامپ با منشا  نوری LED است.

1- انواع فناوری هدلایت

به‌طورکلی می‌توان فناوری نوردهی در طیف های وسیع خودرو را در سه طبقه بندی کرد یعنیHalogen ، HID و LED که به‌صورت خلاصه دو نمونه اول یعنیHalogen و HID از سری های اولیه ای هستند که قدمت بیشتری دارند و با تلفیق از الکتریسیته و گاز کار می‌کنند و LED مدرن ترین فناوری موجود در بازار خودرو  بوده که از نظر کارایی تفاوت زیادی با فناوری‌های قبلی خود دارد.

غالب مشتریان هدلایت در بازار را دو طیف می باشند: 1- مشتریانی که به دنبال افزایش میزان نوردهی می باشند 2- مشتریانی که می خواهند رنگ نور تغییر کند. البته در این بین دسته طیف سوم نیز موجود بوده که اکثرا به دنبال اعمال نوردهی بیش از حد و خارج از قاعده در چراغ‌های جلو خودرو هستند و به مطلوب بودن و کارایی نور اهمیت نمی‌دهند.

2- خرید منطقی هدلامپ

شاید اگر شما هم یکی از علاقه مندان به  هدلایت به دلیل  افزایش قدرت نور خودرو خود می باشید پس از مراجعه به چند فروشنده و شنیدن توصیه چند فروشنده در آخر یکی از چند صد مدل هدلامپ موجود در بازار را انتخاب و نصب کرده‌اید اما پس از نصب و سپری شدن زمان کمی از رانندگی در شب، آن طور که تصور می کردید از خرید خود خرسند نشده‌اید. دلیل آن واضح است؛ چون هدلایت ‌های مرغوب و استاندارد در بازار بسیار کم یافت شده  و یا قیمت بالایی دارند و اکثر محصولات موجود غیراستاندارد است.

3- مزیت هدلامپ LED

فناوری نوین LED (Light Emitted Diode) همچنان ازجمله گران‌ترین فناوری‌ها در صنایع روشنایی محسوب می‌شوند و با کمی ارزیابی و باقیمت‌های تقریبی امروز و در نظر گرفتن سود تقریبی    100درصدی مغازه‌داران در فروش هدلایت، می‌توان دریافت که با رنج قیمت 5-20 دلاری که تقریبا سهم  عمده ای از هدلامپ ‌های قابل فروش در بازار را شکل می‌دهد چه میزانی از کیفیت را ارائه می‌کند! با چنین نرخ هایی سازنده ناچار به استفاده از LED‌های ارزان‌قیمت و کم کیفیت، مدارهای متوسط و سیستم خنک‌کننده سطح پایین بوده تا بتواند هزینه‌ها را کنترل کند و خروجی چنین مجموعه‌ای نوردهی نامرغوب و عمر پایین است. لامپ‌های هالوژنی و فیلامانی که بر روی مدل های متعددی از خودروهای داخلی قرار دارند بازدهی معادل 20لومن/وات دارند. به این ترتیب بابت هر 1 وات توان مصرفی 20 لومن نور به ماشین می دهند که این اعداد در مورد HID و زنون‌ها در حدود 50لومن/وات و LED‌ها 100لومن/وات است. پس چرا علی رغم راندمان مطلوب لامپ‌های LED، پس از نصب هدلایت‌های متفرقه نور مطلوب را به دست نمی‌آوریم اما همان لامپ هالوژنی اورجینال در ظاهر نور بیشتری تولید می کند؟

کلیدی ترین بخش چراغ یک خودرو رفلکتور ( Reflector ) و یا در واقع کاسه آن است که فرایند انعکاس و پخش مطلوب نور توسط منبع نور (لامپ) را دارد. کلیه کاسه چراغ ها بر اساس اصول مهندسی نور تولید می‌شوند تا بهترین درصد پوشش نور را داشته باشند. ایجاد خط Cut Off و روشنایی حاشیه و کف مسیر  جزو وظایف رفلکتور است. موقعیت قرارگیری لامپ (منبع نور) در رفلکتور حالت بسیار کلیدی در بازدهی و پرتاب نور دارد. به عنوان نمونه کلیه لامپ‌های پایه H7 بر طبق یک استاندارد و ابعاد و اندازه یکسان (با توان مصرف مختلف) تولید می‌شوند که انواع رفلکتور با پایه H7 تطابق کامل با این لامپ را نشان خواهند داد.

4- جدول نوع پایه و سوکت لامپهای زنون(هدلایت) برای انواع اتومبیل

پایه و سوکت لامپهای زنون(هدلایت)

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو
شماره تماس(های) ما [مشاوره رایگان]
09919286298