جنس فوم ، یک ترکیب شیمیایی پلیمری است که خود به 3 نوع دسته بندی میشود:
۱- فوم های پلی یورتان (Polyurethane)
۲- فوم های پلی اتیلن
۳-فوم های پلی استایلن (یونولیت )
کاربرد فوم نوع دوم و سوم بیشتر به عنوان عایق های حرارتی، صوتی ، نیز ضربهگیر و….. بکار میرود.
در صنعت مبلمان و دکوراسیون از فوم های نوع اول یعنی پلی یورتان استفاده میشود. این دسته از فوم ها خود در دو نوع وارد بازار میشوند : فوم گرم و فوم سرد .
فوم گرم :
علت نامگذاری فوم گرم نوع ساخت آن هست که در دمای بالای کوره پخته میشود. فوم گرم نسبت خاصیت بارز فوم گرم سفت بودن آن هست که البته این خاصیت به مرور بر اثر استفاده کم میشود و فوم نرم تر میشود. خاصیت ارتجاعی فوم گرم به مرور کمتر میشود و بعد از چند سال بقولی افت میکند و اصطلاحاً جا می اندازد.
فوم سرد :
یکی از انواع فوم های پلی یورتان میباشد که در صنعت شاخه خاصی از آن بنام فوم سرد شناخته میشود. همچنین در طبقهبندی فومهای پلییورتان از نظر ساختار سلولی، فوم سرد در طبقه فومهای سلول باز جای میگیرد. نامگذاری فوم سرد هم بدلیل استفاده از حرارت غیرمستقیم یا دمای کم، در مراحل ساخت میباشد، دمای کم فرصت بیشتری برای شکل گیری مولکولهای این فوم میدهد و به همین دلیل حالت ارتجاعی این فوم نسبت به فوم گرم بیشتربوده و بطور ملموسی نرمتر از فوم گرم میباشد.
در فوم سرد، ساختار سلول های درون فوم باز بوده و با یکدیگر ارتباط دارند بگونهای که در هنگام اعمال فشار بر این نوع فوم، هوای موجود درون سلولها جابجا شده و این خاصیت موجب انعطافپذیری و نرمی فوم پلی یورتان میگردد. پس از برداشته شدن فشار از روی فوم دوباره از طریق مجاری باز سلولی هوا به درون فوم بازگشته و فوم بحالت قبل از اعمال فشار خود باز میگردد. فوم سرد در مقایسه با فوم گرم طول عمر بیشتری دارد و دچار افت یا از دست دادن خاصیت ارتجاعی خود نمیشود. باور نمیکنید به صندلی ماشین خود دقتکنید. صندلی اتومبیل از جنس فوم سرد هست که با گذشت چندین سال شاید فقط نیاز باشد روکش صندلی آن تعویض شود.